Ilmainen toimitus kaikkiin tilauksiin!

Hoida kynsiä ja kynsinauhoja Pihqalla

Terveet ja hoidetut kynnet ovat himmeästi kiiltävät ja sileät. Välillä kynnet kuitenkin halkeilevat, lohkeilevat tai liuskottuvat. Värikin voi muuttua keltaiseksi tai läiskikkääksi. Nämä oireet johtuvat yleensä todella vaatimattomasta syystä: kynsien kuivuudesta. Kun kynsistä katoaa kosteus, ohuet kerrokset kynnessä erottuvat. Tätä vaivaa kutsutaan liuskottumiseksi. Vanhentuessamme niin hiusten, ihon kuin kynsiemme kosteus vähenee, ja mahdollisuus halkeiluun ja liuskottumiseen kasvaa.
Kovat kynsiviilat eivät ole suositeltavia. Kovien kynsiviilojen käyttäminen ei tee hyvää kynsien terveyteen, ja niiden käyttö voi jopa lisätä liuskoittumista. Paras vaihtoehto kynsien hoitoon on laadukas lasiviila, joka kestää käyttöä. Edestakainen viilaaminen hajottaa kynttä, joten viilaa kynsiä aina vain yhteen suuntaan. Vältä myös kynsien repimistä ja puremista viimeiseen saakka! Käytä käsineitä siivotessa ja hanskoja kylmällä säällä. Kynsien terveyttä edistävät myös sinkki, seleeni, kalsium, D-vitamiini ja B7-vitamiini eli biotiini. Samoja aineita saat mm. lohesta, vihreistä lehtivihanneksista, täysjyväviljoista, pähkinöistä, herneistä sekä pavuista.
Kuusenpihka on antibakteeristen aineiden seos, joka pitää kynnen puhtaana ja ennaltaehkäisee tulehduksia, jotka syntyvät kynsien ympärille. Bakteerit viihtyvät kynsillä- sekä erityisesti rakennekynsien alla. Pihqa on huonokuntoisten kynsien sekä bakteerien syntymisen ennaltaehkäisemiseen hyvin sopiva apu. Käytä Pihqa-kuusenpihkavoidetta kynsien ja kynsinauhojen kosteuden sitomiseen. Hyvin hoidettuna kynnet näyttävät ja tuntuvat terveiltä. Terve kynsi ei myöskään lohkeile eikä halkeile.