Tuoteturvallisuus

Pihqa / Tuoteturvallisuus

Sertifioitu kotimainen Pihqa-pihkavoide

PIHQA kuusenpihkavoide on turvallinen käyttää, monestakin syystä. Oleellinen turvallisuustekijä lienee kuitenkin Euroopan unionin sertifikaatti (EC) No 1223/2009, joka on kosmeettisten tuotteiden tuoteturvallisuuden tae. Pihkavoiteemme on sertifiointiprosessissa testattu ja tutkittu. Saatuja testituloksia on verrattu muistakin pihkatuotteista saatuihin tutkimustuloksiin, joissa kaikilla on todettu samat pihkan edut. Pihkasta tekevät erinomaisen raaka-aineen sen antimikrobisuus eli antibakteerisuus, anti in-flammatorisuus eli tulehdusta heikentävä ominaisuus sekä kyky auttaa ihoa ja kudoksia uusiutumaan nopeammin. Eläintestejä tuotteellamme ei ole tehty.


Voide, joka ei sisällä ylimääräisiä kemikaaleja tai muita haitta-aineita

Toinen oleellinen tekijä tuotteessamme turvallisuuden näkökulmasta, on sen sisältämä lyhyt lista aineosia. Pihqa-pihkavoide sisältää vain Norjan kuusen kuusenpihkaa (Norwegian Spruce)  ja lääkinnällistä, puhtainta mahdollista vaseliinia. Tämä farmakologinen vaseliini on yksi vähinten allergioita aiheuttavista voidepohjista, jota käytetään laajasti kosmetiikassa ja lääkkeissä. Vaseliinia on yleisesti käytetty jo yli sata vuotta ja alunperin vaseliinia käytettiin ihmelääkkeenä moneen vaivaan. Käyttämämme pihka puolestaan, on käsin luonnosta mekaanisesti poimittu, ei siis mikään teollisen prosessin sivuaine. Pihkassa oleva kaarna, joka kuitenkin poistetaan valmistusprosessimme aikana, jättää omalta osaltaan tuotteeseen rauhoittavan metsäisen tuoksun. Pihkaa ei siis puhdisteta alkoholilla tai muilla liuottimilla ja näin ollen tuotteemme ainesosat voidaan pitää vain näissä kahdessa. Koska tuotteessa ei ole ns. mitään ylimääräistä, allergisoivat ainesosat minimoituvat.  On kuitenkin hyvä tietää, että ihminen voi olla allerginen pihkan luonnolliselle hartsille tai jopa valkovaseliinille itselleen. Tosin nämä allergiat ovat kumpikin kohtuullisen harvinaisia ja saattavat tulla esiin vasta pitkäaikaisen käytön jälkeen. Tästä syystä emme suosittele pihkavoidetta pitkäaikaiseen yhtäjaksoiseen käyttöön. Pihkavoiteessamme käytämme nimenomaan juuri kuusen pihkaa, sillä esim. männyn pihkassa on ainesosia, jotka ovat EU:n kosmeettisten tuotteiden kielletyllä listalla. Pihkan antibakteerisuus itsessään ja Pihqa-voiteenvedettömyys tekevät Pihqa voiteesta hyvin säilyvän. Pihkatuotteita käytetään nykyään jopa mm. eläinten ruuassa estämässä vatsaongelmia.


Pihkavoide on luonnon oma hoitokeino

Pihqa on myös Avainlippu-tuote. Haluamme olla osaltamme vaikuttamassa Suomen hyvinvointiin ja edistää työtä Suomessa. Tämä on myös omalta osaltaan laadun tae ja mm. kansainvälisillä markkinoilla erittäin hyvin tunnistettu ja arvostettu. Näin erityisesti nyt kun Pohjoismaalaisuus on hyvässä nosteessa niin Euroopassa kuin muualla maailmassa. PIHQA – Made in forrest. on rekisteröity Karelia Arctic Oy:n käyttöön.
Viimeisenä asiana pihkavoiteemme turvallisuus näkökulmasta, on meidän sloganiksemmekin vahvistunut “Luonnon parantava voima”. Ajattelemme, että jos luonnosta saa apua vaivaan, jonka hoitovaihtoehtoina turhankin usein tarjotaan erilaisia kortisonipohjaisia voiteita ja jopa antibiootteja, luonto kortti kannattaa katsoa ensin. Jos ihmiset tulevat, kuten vahvasti on näyttöä, antibiooteille resistenteiksi, uusia keinoja pitää löytää ja mikä sen hienompaa jos yksi sellainen löytyy Suomen metsistä ja Pihqa-voiteesta.
Kokeile rohkeasti ja kerro meillekin mihin käytit Pihqaa!